Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya ev sahibi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
Manisa Saruhan Otel’de yapılan toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2016 yılının 11. Yönetim Kurulu Toplantısı için bir araya geldiklerini belirterek toplantı gündemi hakkında bilgi verdi.
Yıldırım, “2016 Yılı Güdümlü Proje Desteği Proje Değerlendirme Rehberi, Projelerle İlgili Talepler ve Ödemeler, Program İlerleme Raporları, Zafer-İN Faaliyetleri, İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetleri, 2016 Yılı Ağustos Ayı Gelir-Gider Cetveli. İlk gündem maddesi olarak 2016 yılında uygulamaya başladığımız Güdümlü Proje Desteği kapsamında gelecek projelerin değerlendirme rehberlerini ele alacağız. İkinci ve üçüncü gündem maddelerimizde yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepler ile ödemeleri ve 2014 yılında ilan edilen Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporlarını ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını 2 ayda bir hazırlanan bu raporlar vesilesiyle yakından takip ediyoruz. Dördüncü gündem maddemizde 7 Ocak 2016 tarihinde fiili olarak başlayan "TR33 Bölgesindeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması (Zafer-İN)" Operasyonunun yoğun bir şekilde devam eden faaliyetlerini görüşeceğiz. Bu Operasyon ile Bölgemizde dönüşen ekonomik yapıda oluşan iş gücü açığının kapatılması, iş gücü açığı oluşan sektörlerde istihdam edilmek üzere insan kaynağı yetiştirilmesi, ortaya çıkan sorunların analizi, çözüm yollarına ilişkin politikalar geliştirilmesi, iş gücüne yatırımın önemi konusunda farkındalık yaratılması ve kurum/kuruluşların insan kaynağı kapasitelerinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Ajansımız bünyesinde Bölgesel İnsan Kaynaklan Geliştirme Merkezi (BİGEM)'ni kurduk. Diğer gündem maddemizde BİGEM'in stratejik planım ve yol haritasını da görüşeceğiz. Operasyon kapsamında kilit paydaşlarla toplantılar yapıldı, ilgili aktörlerle Birleşik Krallık ve İtalya'ya çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Ayrıca Bölgede belirlenen 9 öncelikli sektörde mevcut durum ile işverenlerin ve çalışanların sektörlere ilişkin görüşlerini saptamak üzere anket çalışmaları yapıldı. Bu anketler sonucunda sektörel iş gücü boşlukları saptanacak ve veri analizleri gerçekleştirilecektir. Ekim 2016'dan itibaren Bölge'deki KOBİ çalışanlarının ve işverenlerinin kapasitelerinin geliştirilmesi için toplamda 100 bin saati aşan eğitimlere başlanacaktır. Son olarak iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler hakkında bilgi alacak, akabinde her ay düzenli olarak yaptığımız gibi bir önceki ayın (Ağustos) gelir-gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz. Toplantımızın Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son veriyor; katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantının açılış konuşmasından sonra gündem maddeleri görüşüldü.