Manisa’da yurt sorunu
İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Manisa’da özellikle üniversite öğrencilerinin yurt konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ve bu sorunun yerel yöneticilerin yurt sorununa bir an önce el atması gerektiğini kaydetti.
Manisa’da özellikle üniversitelilerin diğer illerde olmadığı kadar barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını vurgulayan İYC Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, bu sorunun okulların açılmasıyla birlikte hat safhaya çıktığını söyleyerek, son yaşanan kayıt süresince bunu yakinen hissetlerini açıkladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesinde yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Özgüvenç, bu öğrencilerden sadece yüzde 30’unun devlet yurtlarında barınma imkanı bulduğunu belirterek, "Bunun dışında özel yurtlarda ve pansiyonlarda barınan öğrenciler var. Son yaşanan süreçte bize o kadar çok talep geldi ki. Hakikaten durum içler acısı. Her gün onlarca kişi arıyor, çocuğumuzu yerleştirecek yer bulamıyoruz. İlim Yayma Cemiyeti olarak yurt konusunda gönüllü olmamızı rağmen velilerimiz artık darda kalmalarından dolayı görevliymişiz muamelesi yapıp zaman zaman bizimle tartışmalara da giriyorlar. Gelen veli ben kızımı nereye bırakacağım, ne yapacağım derdine düşmüş" dedi.
Barınma konusunda yerel siyasetçilere çağrıda bulunan Özgüvenç, "Yerel siyasetçilerimizden yurt sorununa bir an önce çözüm getirmeleri noktasında desteklerini istiyoruz. Bunun yanında Manisalı hayırsever halkımıza, iş adamlarına yurt yapmaları çağrısında bulunuyorum. Böyle bir işe adım atılırsa hayırlı bir hizmet etmiş olurlar. Böylece öğrencilerin mağduriyetleri ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.
FETÖ’dan alınan yurtların bir kısmının milli eğitimde yurt olarak değerlendirildiğini ifade eden Özgüvenç şunları söyledi:
"Bir kısmı da sivil toplum kuruluşlarına kiralama karşılığında değerlendirilmelidir ama yurtlar hemen halledilemediği için ciddi yurt sorun yaşıyoruz. Bize genellikle muhafazakar kesimden insanlar müracaat ediyor. Çocuklarımız kontrollü bir şekilde buradaki tahsillerine devam etsinler diye ciddi bir talep var. Daha önceden FETÖ bunları barındırdığı için bu sorun pek gündeme gelmiyordu. Bu son yaşanan süreçte FETÖ’nun gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıkınca öğrenciler ciddi mağduriyetler yaşamaya başladı. Onlardan ayrılan yabancı uyruklu öğrenciler var. Darbe girişiminin ardından FETÖ evlerinde kalan yabancı öğrenciler terk ediliyor. Bunlar gelip bize müracaat ediyorlar. Biz de geçici bir takım çözümler bulmaya çalıştık fakat bunlar son derece yeterli çözümler olmadı. İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve TÜGVA gibi manevi değerleri ön plan çıkaran dernek ve vakıfların desteklenmesini ve onların yurtlarının Manisa’da bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda siyasetçilerden ve hayırseverlerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla Alaybey’de bir yurt kiraladıklarını ifade eden Özgüvenç, "Bu binada 50’ye yakın üniversitede okuyan kız öğrencimiz barınıyor. En az 250 kişilik kız ve erkek öğrenci yurtlarımızın olması gerekir. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve belediye personelinin duyarlığından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
|
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |