Dünya Sağlık Örgütüne göre kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma ihtimali bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranış olarak tanımlanmaktadır.
Toplumsal bir sorun olan ve tüm sonuçlarıyla ele alınması gereken şiddet, bireylerin fiziksel sağlığı ve ruhsal dengesini derinden etkileyen bir yıkımdır.
Bizim kültürümüzde ve dinimizde kadınların yeri hep önemli olmuştur. Devlet ve toplum olarak kadına yönelik şiddetin karşısında olmalı, üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Şiddete maruz kalmış kadınlarımıza sahip çıkmak, devletimizin sağladığı imkânları onlar için seferber etmek de en önemli sorumluluğumuzdur.
Kadına yönelik şiddet yasalarımızda da suçtur. Devletimiz tarafından kadınlarımızı korumaya yönelik birçok yasal düzenleme hayata geçirilmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından da şiddete maruz kalan kadınlarımızın güvenlik güçlerine kolayca ulaşabilmesi ve hızlı bir şekilde kendilerine yardım edilebilmesi amacıyla Kadın Destek Uygulaması (KADES) başlatılmıştır.
Toplumumuzun en temel yapısı olan aile kurumunun devamlılığını sağlayabilmemiz ve ahlaklı, vicdanlı bir nesil yetiştirebilmemiz için nitelikli, kararlı ve benliğine saygısı olan, kendine güvenen kadınlara ihtiyacımız var.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyor, başta Manisalı kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum.
Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı
ibrahim SAGUN